53537000 info@signupacademy.com

Start en medlemsklub NU

Medlemsklub

Medlemsklub er blevet den nye sort – der findes efterhånden en medlemsklub til alt. Antallet af medlemsklubber eksploderer i disse år indenfor stort set alle brancher, og der findes mange forskellige typer medlemsklubber, som beskrevet nedenfor.

Men markedet er ikke mættet – perspektivet i at opstarte nye spændende medlemsklubber er stadig rigtig godt, og det har aldrig været nemmere at starte op. Det har jeg til din inspiration har skrevet lidt om her 😊 Først vil jeg lige skitsere forskellige typer af medlemsklubber.

Medlemsklub med betaling

I nogle medlemsklubber betaler man for at få adgang til et eller andet. Det gælder f.eks. WineFamly, Saxo Premium, Central Car Wash, Luxplus, Vaiva Club, Forbrugsforeningen, Bodyplus og Drive. Medlemsbetalingen giver adgang til rabatter og ofte også andre fordele, og kundens værdi af medlemskabet afhænger af hvor meget medlemskabet bruges – altså typisk hvor ofte kunden køber varer til medlemspris.
Denne type medlemsklub plejer jeg at beskrive som “Plus-modellen”, qua min fortid som skaber af fordelsklubberne Plusbog.dk og Plusbok.se, der tilhørte denne type medlemsklub.

I andre medlemsklubber får man som medlem jævnligt tilsendt nogle varer for sin medlemsbetaling. Det gælder f.eks. Goodiebox, Barberklingen, RebuyBaby, Bullerbox, Aarstiderne, Kreakassen, Simply Feast og TakeDaily. Denne form for medlemssklubber plejer jeg at beskrive som “Box-modellen”, da man typisk hver måned eller uge får tilsendt en ny kasse med varer fra medlemsklubben.

De gratis medlemsklubber

Og så er der en masse medlemsklubber, som det er gratis at være medlem af. Det gælder f.eks. Club Matas, Norwegian Reward, Ikea Family, Imerco+ og Cirkle K EXTRA Club. Her får man som medlem adgang til en række fordele, ofte hvor man som medlem får eller optjener en eller anden form for ekstra rabat.

Der findes alene i Danmark flere hundrede medlemsklubber, fordelt på rigtig mange brancher: Tøj, vin, kosmetik, medicin, biler, bøger, dyrefoder, smykker, rejser, bilvask, mad, barberblade osv.

Og medlemsklub-konceptet vinder ikke kun indpas i forhold til private forbrugere, også indenfor B2B-segmentet skyder der medlemsklubber op, hvilket f.eks, Menucard er et godt eksempel på.

Idéer til nye medlemsklubber

Men når man ser på USA, er der tusindvis af medlemsklubber, og markedet virker slet ikke til at være udtømt. Der er både giganter som Amazon Prime, Barkbox, Netflix, Naked Wines, Moviepass og Birchbox som de fleste har hørt om. Og der er et hav af niche-medlemsklubber. Hvad med f.eks. at abonnere på månedlige kasser der indeholder

 • Kod-selv-spil, der lærer dit barn at programmere
 • Ingredienser og opskrifter på 3 cocktail-drinks som du selv kan lave
 • Magiske effekter og mysterier der skal løses
 • Strikkeopskrifter med tilhørende garn og knapper
 • Masser af forskellige slags slim at lege med 😱
 • Tennis/ badminton/ golfbolde og tilbehør
 • Inspiration til nye former for dates, målrettet singler
 • Retro-legetøj til børn fra 80´erne
 • Ting der skaber hygge – the danish way of living

Der er kort sagt stadig masser af muligheder for at opfinde og opstarte nye typer medlemsklubber. Ikke mindst i brancher og indenfor produktgrupper og services, hvor abonnementsmodellen af forskellige årsager endnu ikke er blevet lanceret, og dem er der fortsat en hel del af i Danmark.

Ligesom indenfor så mange andre områder, er USA også på dette område et stykke foran os, så vi kan med fordel kigge over Atlanterhavet for at blive inspireret til, hvilke nye medlemsklubber vi kan bygge her i landet.

Byg en medlemsklub nu!

NU er et rigtig godt tidspunkt til at bygge en ny medlemsklub, af flere årsager:

 • Forbrugerne har taget abonnementsmodellen til sig, og er parate til at blive medlemmer, pga. den convenience og de fordele som klubberne tilbyder
 • Grundmodellen for hvordan en abonnementsklub skal fungere så den giver forretningsmæssig rigtig god mening, er opfundet
 • Der er kommet tekniske platforme der håndtere abonnementsstyringen, så du ikke længere selv behøver at programmere det hele fra bunden

✅ Det har aldrig været nemmere at opstarte en medlemsklub, og der er klart et marked for flere klubber, så hvis du går og pusler med tankerne om at starte en ny fordelsklub eller at udvide din webshop med en medlemsklub, så se at komme i gang – det er NU toget kører! 😊Jeg kan hjælpe dig i gang. På SignUp workshop bliver du på en enkelt dag guidet gennem de 20 trin til succes, får uvurderlig sparring og går derfra med en færdig plan for eksekvering i hånden. Samt får min bestsellerbog “Sign Up“.

Jeg glæder mig til at se, hvilke nye spændende medlemsklubber der skyder op de kommende måneder. Jeg får hver eneste uge henvendelser fra både startups og fra store etablerede webshops, der har besluttet at opstarte en medlemsklub, og der er ingen tvivl om at der de kommende år bliver opstartet mange flere klubber, også her i landet. Og jeg glæder mig til at se, hvad den næste store succesfulde medlemsklub bliver i Danmark ?

 

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

Måske dette også kunne interessere dig…

SignUp Academy

Heden 14B
9520 Skørping
CVR: DK-38913557

+45 5353 7000

info@signupacademy.com

Nyhedsbrev

Ved at udfylde nedenstående accepterer du at blive tilmeldt vores nyhedsbrev, hvor du ca. en gang om ugen får nyheder fra abonnementsverdenen og tilbud fra SignUp Academy.

Læs mere om vores persondatapolitik

Seneste blogindlæg