Start en medlemsklub NU

Medlemsklub

Medlemsklub er blevet den nye sort – der findes efterhånden en medlemsklub til alt. Antallet af medlemsklubber vokser enormt indenfor stort set alle brancher, og der findes mange forskellige typer medlemsklubber, som beskrevet nedenfor.

Men markedet er ikke mættet – perspektivet i at opstarte nye spændende medlemsklubber er stadig rigtig godt, og det har aldrig været nemmere at starte op. Det har jeg til din inspiration har skrevet lidt om her. Først vil jeg lige skitsere forskellige typer af medlemsklubber.

Antallet af medlemsklubber eksploderer i disse år

Medlemsklubber skyder op i alle brancher, og vi har efterhånden hjulpet mange virksomheder med at udvikle, optimere og skalere et abonnementskoncept for dem, typisk i form af en fordelsklub eller en medlemsklub. Vores kunder har været hele skalaen rundt mht.:

✅ Størrelse: Fra nogle timers sparring til små startup-virksomheder, til workshops og længerevarende forløb for større virksomheder med +100 mio. i omsætning.
✅ Branche: Virksomhederne har tilhørt så forskellige brancher som tøj, forsikring, mad, service, medier, fintech, marketing og oplevelser.

Abonnements-koncepter i form af nye fordels- og medlemsklubber eksploderer i disse år, og det er spændende at opleve hvorledes både eksisterende ecommerce-forretninger udvider med en abonnements-forretning, og at nye medlemsklubber skyder op overalt. 

Medlemsklubber – vejen til succes

Det sjove er, at uanset om virksomheden er stor eller lille, gammel eller ny, er min oplevelse at det typisk er de SAMME fejl de gør, i forsøget på at skabe og drive en succesfuld medlemsklub.  Mange tror, at hvis man kan drive en succesfulde ecommerce forretning, er det “a piece of cake” at udvide med en medlemsklub, og så fejler de stort.

Der er MANGE små og store forskelle på de to forretningsmodeller – webshop og medlemsklub – og jeg kan ofte med det samme spotte hvad de gør forkert. Samt foreslå hvad der skal til for at lykkes med klubdelen, hvor der for rigtig mange virksomheder ligger et kæmpe stort uudnyttet forretningspotentiale…..

Hvordan belønner du loyalitet i din klub

Og en af de ting som de fleste medlemsklubber glemmer – og som er SUPER vigtigt ift. at få en succesfuld forretningsmodel – er at belønne medlemsloyalitet. Og jeg forstår ikke, hvorfor så indlysende en ting ofte misses ?! Ja, det er vigtigt at have fokus på at få så høj en medlemskonvertering som muligt, og at få flest mulige betalende medlemmer. Men det er ENDNU vigtigere at fastholde de medlemmer du allerede har.

Hvad får dig til at tro, at dine medlemmer føler kæmpe loyalitet overfor din klub, hvis de bare får det samme hele tiden, mens du sandsynligvis samtidig kører hvervetilbud og fordelagtige kampagner overfor nye medlemmer?

Hvordan belønne medlemsloyalitet

Der er mange muligheder for at belønne medlemsloyalitet. Du kan f.eks. automatisk opgradere medlemmerne til et højere niveau når de har været medlem i en bestemt periode, hvorved de får flere fordele. Det gjorde vi i Plusbog/Plusbok, hvor medlemmerne startede som gratismedlemmer, efter en uges medlemskab blev guldmedlemmer og efter 100 dages medlemskab blev platinmedlemmer. Jo længere tid man var medlem, jo flere fordele fik man.

Det syntes medlemmerne rigtig godt om, og det var en god forretning at belønne medlemsloyalitet, for det øgede medlemsfastholdelsen markant. Hvorfor? Fordi ingen synes det er fedt at miste de fordele man møjsommeligt har optjent over tid, og så skulle starte forfra med at optjene fordelene igen. Samt miste sin status som “Platinmedlem”, hvilket jo lyder af meget mere end “Plusmedlem”. Der er utrolig meget psykologi i at drive en succesfuld medlemsklub !

Devaluér ikke værdien af de ekstra medlemsfordele

En vigtig pointe er, at hvis det er muligt for medlemmerne at KØBE sig til de samme fordele, så devalueres værdien af loyalitetsbelønningen. En person der har været medlem og betalt sit medlemskab i f.eks. 3 måneders, synes nemlig ikke det er fedt, at anden person bare kan “skyde genvej” og på et splitsekund købe sig til de samme fordele – også selvom de måske i sidste ende har betalt det samme.

Min erfaring er således, at det at belønne medlemmerne for en tidsperiode i højere grad medvirker til at fastholde dem, end hvis man “bare” kan købe sig til de ekstra fordele. Forventningens glæde er jo ofte den største, og det gælder også for medlemmer, der kan se frem til at få flere fordele, jo længere tid de er medlem.

Hvorfor belønnes loyalitet sjældent?

De svar jeg oftest hører er, at virksomhederne ikke har tænkt på, hvor meget det betyder for medlems-fastholdelsen at belønne loyalitet. Fokus er i langt højere grad på at få flere medlemmer ind. Der er også nogle, der har tænkt tanken, men synes, det er for dyrt eller for kompliceret at arbejde med flere forskellige medlemsniveauer. Men det behøver faktisk ikke at være hverken dyrt eller kompliceret, og spørgsmålet er, om du har råd til at lade være? Den gennemsnitlige medlems-levetid er jo en af de aller-vigtigste parameter i forhold til, om et abonnements-koncept bliver en rigtig god forretning eller ej.

Medlemsklub med betaling

I nogle medlemsklubber betaler man for at få adgang til et eller andet. Det gælder f.eks. WineFamly, Saxo Premium, Central Car Wash, Luxplus, Vaiva Club, Forbrugsforeningen, Bodyplus og Drive. Medlemsbetalingen giver adgang til rabatter og ofte også andre fordele, og kundens værdi af medlemskabet afhænger af hvor meget medlemskabet bruges – altså typisk hvor ofte kunden køber varer til medlemspris.
Denne type medlemsklub plejer jeg at beskrive som “Plus-modellen”, qua min fortid som skaber af fordelsklubberne Plusbog.dk og Plusbok.se, der tilhørte denne type medlemsklub.

I andre medlemsklubber får man som medlem jævnligt tilsendt nogle varer for sin medlemsbetaling. Det gælder f.eks. Goodiebox, Barberklingen, RebuyBaby, Bullerbox, Aarstiderne, Kreakassen, Simply Feast og TakeDaily. Denne form for medlemssklubber plejer jeg at beskrive som “Box-modellen”, da man typisk hver måned eller uge får tilsendt en ny kasse med varer fra medlemsklubben.

De gratis medlemsklubber

Og så er der en masse medlemsklubber, som det er gratis at være medlem af. Det gælder f.eks. Club Matas, Norwegian Reward, Ikea Family, Imerco+ og Cirkle K EXTRA Club. Her får man som medlem adgang til en række fordele, ofte hvor man som medlem får eller optjener en eller anden form for ekstra rabat.

Der findes alene i Danmark flere hundrede medlemsklubber, fordelt på rigtig mange brancher: Tøj, vin, kosmetik, medicin, biler, bøger, dyrefoder, smykker, rejser, bilvask, mad, barberblade osv.

Og medlemsklub-konceptet vinder ikke kun indpas i forhold til private forbrugere, også indenfor B2B-segmentet skyder der medlemsklubber op, hvilket f.eks, Menucard er et godt eksempel på.

Idéer til nye medlemsklubber

Men når man ser på USA, er der tusindvis af medlemsklubber, og markedet virker slet ikke til at være udtømt. Der er både giganter som Amazon Prime, Barkbox, Netflix, Naked Wines, Moviepass og Birchbox som de fleste har hørt om. Og der er et hav af niche-medlemsklubber. Hvad med f.eks. at abonnere på månedlige kasser der indeholder

 • Kod-selv-spil, der lærer dit barn at programmere
 • Ingredienser og opskrifter på 3 cocktail-drinks som du selv kan lave
 • Magiske effekter og mysterier der skal løses
 • Strikkeopskrifter med tilhørende garn og knapper
 • Masser af forskellige slags slim at lege med ?
 • Tennis/ badminton/ golfbolde og tilbehør
 • Inspiration til nye former for dates, målrettet singler
 • Retro-legetøj til børn fra 80´erne
 • Ting der skaber hygge – the danish way of living

Der er kort sagt stadig masser af muligheder for at opfinde og opstarte nye typer medlemsklubber. Ikke mindst i brancher og indenfor produktgrupper og services, hvor abonnementsmodellen af forskellige årsager endnu ikke er blevet lanceret, og dem er der fortsat en hel del af i Danmark.

Ligesom indenfor så mange andre områder, er USA også på dette område et stykke foran os, så vi kan med fordel kigge over Atlanterhavet for at blive inspireret til, hvilke nye medlemsklubber vi kan bygge her i landet.

Byg en medlemsklub nu!

NU er et rigtig godt tidspunkt til at bygge en ny medlemsklub, af flere årsager:

 • Forbrugerne har taget abonnementsmodellen til sig, og er parate til at blive medlemmer, pga. den convenience og de fordele som klubberne tilbyder
 • Grundmodellen for hvordan en abonnementsklub skal fungere så den giver forretningsmæssig rigtig god mening, er opfundet
 • Der er kommet tekniske platforme der håndtere abonnementsstyringen, så du ikke længere selv behøver at programmere det hele fra bunden

✅ Det har aldrig været nemmere at opstarte en medlemsklub, og der er klart et marked for flere klubber, så hvis du går og pusler med tankerne om at starte en ny fordelsklub eller at udvide din webshop med en medlemsklub, så se at komme i gang – det er NU toget kører! ? Og vi kan hjælpe dig i gang! 

Jeg glæder mig til at se, hvilke nye spændende medlemsklubber der skyder op de kommende måneder. Jeg får hver eneste uge henvendelser fra både startups og fra store etablerede webshops, der har besluttet at opstarte en medlemsklub, og der er ingen tvivl om at der de kommende år bliver opstartet mange flere klubber, også her i landet. Og jeg glæder mig til at se, hvad den næste store succesfulde medlemsklub bliver i Danmark ?

Skal vi også hjælpe DIG i gang? ?

Hvis du også ønsker at udvikle, optimere eller skalere en succesfuld abonnementsforretning, kan vi i SignUp Academy hjælpe på flere måder.

For dig der ønsker at udvikle en abonnementsforretning:

 • 1:1 CREATE
  Et rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som både hjælper dig med at udvikle en abonnementsforretning fra idé til launch, og som hjælper dig med at få og fastholde flest mulige medlemmer
 • StartUp Challenge forløb
  Vores populære 6-ugers forløb. For dig der vil i gang med en abonnements-forretning, og som har et lille budget.

For dig der allerede er i gang med en abonnementsforretning, og ønsker at optimere, videreudvikle og skalere den:

 • 1:1 SCALE
  Et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som hjælper dig til at nå dine mål og løfte din forretning til next level
 • Challenges
  Vi hjælper dig med optimere og vækste din forretning på ét område af gangen via video lessons, månedlige live sessions, din personlige online arbejdsbog og en 30-dages mission.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforreting”

Kontakt os her for mere info

 

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Få succes med din abo-forretning

9. august 2018

Måske dette også kunne interessere dig…