Din retentionguide til at få succes med abonnement

Retentionguide med 10 gode råd til, hvordan du holder på medlemmerne

Hvordan kan en retentionguide hjælpe, når mit problem er, at kunderne ikke kommer lige så hurtigt ind i forretningen, som de plejer?

Det kan den, fordi du er nødt til at tilpasse dig situationen og se på din strategi. Det er jo helt naturligt, at jo større en abonnementsforretning bliver, jo lavere er procentdelen af nye kunder. Og jo sværere bliver det at vækste i samme tempo, som da du kun havde 100 medlemmer eller abonnenter.

Så hvis du indtil nu har haft en vækststrategi, skal du måske begynde at se på, hvordan du kan arbejde på at beholde de medlemmer/abonnenter, som du allerede har.

I takt med at abonnementsøkonomien fortsætter med at vokse, bliver fastholdelse af kunder mere afgørende for deres langsigtede succes. Derfor får du mine ti gyldne råd til, hvordan du ikke blot holder fast i dine kunder, men skaber en blomstrende abonnementsforretning.

1. Optimer dine betalingssider for konvertering

En enkel og gnidningsløs betalingsproces kan være nøglen til at skaffe tusindvis af nye abonnenter. Dine betalingssider skal være indbydende, brugervenlige og klart fremvise alle omkostninger. Sørg også for, at du tilbyder den betalingsmåde, som dine kunder ønsker. Overvej muligheden for at lade kunderne gemme deres information til fremtidige køb, hvilket ikke kun gør købsprocessen nemmere for dem, men også åbner døren for yderligere markedsføring.

2. Personliggørelse og personificering

En skræddersyet abonnementsoplevelse kan betyde en væsentlig merværdi for dine kunder. Tilbyd dem muligheden for at tilpasse deres abonnement, så de kan blande og matche produkter eller tjenester. Den opfattede værdi af medlemskabet øges, hvis medlemmerne føler, at der er tænkt på dem i den måde, deres medlemskab er sat sammen på. Det er en sikker vej til at øge tilfredsheden og dermed levetiden på kunderne.

3. Prissætning og tiltalende tilbud

Den rigtige prisstruktur og fængslende tilbud er afgørende for at fange og holde fast i abonnenternes interesse. Ved at indføre en række betalingsvalg og ved at kombinere dine produkter og tjenester i attraktive pakker, kan du finjustere dine abonnementstilbud for at øge den samlede værdi, dine kunder får. Dette strategiske skridt kan ikke kun hjælpe med at løfte din kundebase, men også forlænge den tid, en kunde forbliver hos dig, hvilket øger den samlede indtjening fra hver abonnent.

4. Giv mulighed for at sætte medlemskabet på pause

Næsten halvdelen af forbrugerne foretrækker at pause deres abonnement frem for at annullere det. Integrer en pausefunktion i din opsigelsesproces for nemmere at fastholde kunderne. Men lad dem ikke kunne holde pause uendeligt. Der skal være en grænse for, hvor længe man kan være ”hvilende” medlem.

5. Identificer din ideelle abonnent

En dyb forståelse af din forretning og dine kunder er afgørende. Brug data til at identificere din ideelle abonnent og optimer dine tilbud og markedsføringsstrategier derefter.

6. Kommuniker mere end bare betalingspåmindelser

Gennemgå din dunning-proces (proces for betalingspåmindelser) og find måder at forbedre på. De fleste ændrer helt sprogbrug, når det handler om betaling, og det gør hele processen upersonlig og formel. Brug samme tone i e-mailkommunikationen gennem hele kundens livscyklus, og brug den til kontinuerligt at levere værdi og holde dine abonnenter engagerede.

7. Betalinger er mere end bare transaktioner, de er en vækststrategi

Du kan øge din forretnings indtjening og profitmargin ved at integrere flere betalingsmuligheder. Ved at have en plan B for dine betalinger, for eksempel ved automatisk at omdirigere dem til en anden betalingsløsning, hvis den primære løsning fejler, sikrer du, at din virksomhed fortsat fungerer uden afbrydelser. På denne måde kan du undgå tabte indtægter og opretholde en stabil drift. Eksperimenter med forskellige betalingsmetoder for at finde ud af, hvilken dine medlemmer foretrækker. Og som selvfølgelig tilbyder de højeste konverteringsprocenter. Dette kan hjælpe dig til at øge din indtægt og skabe en bedre oplevelse for dine abonnenter.

8. Prioriter mobiloptimering af dit website

Dit website er selvfølgelig mobiloptimeret, ikke? Det er ikke bare en fordel; det er en nødvendighed. Den stadig stigende mængde af internettrafik, der kommer fra mobile enheder, betyder, at dit website skal levere en fejlfri og brugervenlig oplevelse på alle skærmstørrelser. Dette sikrer, at uanset hvor dine kunder kommer fra, eller hvilken enhed de bruger, vil de have en positiv og ubesværet interaktion med dit brand. Mobiloptimering er afgørende for at fastholde kunder og drive konverteringer i en mobil-først verden.

9. Den opfattede værdi skal være høj hele vejen

For at få din abonnent til at blive ved med at betale for at være en del af din forretning, skal du levere værdi kontinuerligt. Det er ikke nok at gøre det den første måned eller to. Skift fokus fra engangstransaktioner til at skabe lange og dybe relationer med dine medlemmer ved at tilføje værdi gennem hele abonnentens livscyklus. Gør hvert team ansvarligt og fokuser på mål, der opbygger relationer og værdi over tid.

10. Tag skridtet ind på internationale markeder med en velovervejet strategi

Vi er enestående i Danmark. Så du må ikke regne med, at du kan gøre det samme i udlandet, som du gør i Danmark. For at lykkes globalt er det vigtigt at dykke ned i og forstå de specifikke ønsker og behov, som kunderne har rundt omkring i verden. Tilpasning af dine betalingsmuligheder, -platforme, betalingssider og de valutaer, du accepterer, er afgørende for at tiltrække og fastholde kunder på tværs af forskellige landegrænser. Ved aktivt at skræddersy din tilgang til at passe til de lokale præferencer, kan du sikre en mere gnidningsfri kundeoplevelse og øge dine chancer for succes på de internationale markeder.

Du kan gøre meget mere end ovenstående. Men ved at implementere disse strategier kan du ikke blot forbedre din kundefastholdelse, men også skabe en stærkere, mere modstandsdygtig abonnementsforretning. Det er vigtigt at forstå, at fastholdelse starter med kunden første interaktion og aldrig slutter – det er en kontinuerlig rejse mod at forstå og opfylde dine kunders behov.

Er du i tvivl om, hvor skal du starte?

Begynd med at tage en snak med os. Vi giver 10 minutters sparring helt uforpligtende. Og vi kan fx snakke om, hvordan du kan arbejde med fastholdelse i din virksomhed.

Har du brug for mere end et par gode råd, så kan et Business Review lokalisere, hvor det er dine kunder falder fra. Eller hvor du bør arbejde med at fastholde dem. 

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforretning”

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Mette Fruensgaard

Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Sådan gør du

28. februar 2024

Måske dette også kunne interessere dig…