De første medlemmer

medlemmer

Hvor mange medlemmer fik du i din fordelsklub den første dag? Og den første måned? Det er et par af de spørgsmål som jeg får, når jeg er ude at fortælle min iværksætterhistorie om, hvordan jeg skabte Danmarks første store fordelskub, Plusbog.dk.

Når man næsten kun hører alle succeshistorierne i medierne om iværksætteri, er det nemt at blive ængstelig over udviklingen i sin egen fordelsklub, hvis det ikke strømmer ind med medlemmer fra dag 1. Men bare rolig.

Da jeg lancerede Plusbog i juni 2010, var jeg også mega spændt om, hvor mange medlemmer jeg ville få? Ville der overhovedet komme nogen medlemmer (udover måske min mor og mine 2 brødre)?

Fordelsklub – en helt ny forretningsmodel

Det var jo helt nyt, det med at man skulle betale for at få adgang til noget. Altså at man ikke fik noget for sine penge, med mindre man brugte sit medlemskab og derved sparede nogle penge. Det vidste jeg på forhånd ville blive en svær ting at kommunikere til kunderne.

✅ I dag er en fordelsklub jo en fuldstændig logisk og kendt forretningsmodel, som er brugt af et hav af virksomheder lige fra Netflix og Spotify til Winefamly og Luxplus. Men dengang var der mange, der ikke forstod det med at købe sig adgang til noget.

Den allerførste markedsføring af Plusbog, var at jeg sendte et nyhedsbrev til de 35.000 der var tilmeldt nyhedsbrevet i min “gamle” forretning, Bladkiosken.dk. Jeg fortalte dem, at de nu kunne spare 50-90% på alle de 50.000 bøger der var udkommet i Danmark de seneste 10 år. Og at besparelsen også gjaldt de allernyeste bøger.

En bog der kostede 300 kroner hos boghandlen kunne man få til 99 kroner, hvis man oprettede et plusmedlemskab. Man sparede altså 200 kroner på bogen og gav blot 19 kroner for de første 2 ugers plusmedlemskab. Hvis man ønskede at fortsætte medlemskabet udover de første 14 dage, kostede det 49 kroner om måneden.

Som du nok kan regne ud, var det ikke ret mange bøger man skulle købe om året, før det gav rigtig god mening at blive plusmedlem. Så jeg var meget spændt på, hvor mange der ville indmelde sig, ud af de 35.000 personer som modtog nyhedsbrevet med nyheden om Plusbog. Ville det helt stikke af, så medlemmerne strømmede ind, og jeg blev millionær over night? Eller ville effekten af nyhedsbrevet være lig nul?

De første medlemmer tikker ind

Jeg udsendte nyhedsbrevet klokken 10 om formiddagen, og allerede før middag var der tikket 2 medlemskaber ind, og det var ikke fra nogen jeg kendte. Aj hvor var det fedt! I løbet af dagen og aftenen tikkede der flere medlemskaber ind, og da dagen var omme havde jeg fået 8 plusmedlemmer.

✅ Vil du læse hele historien om min iværksætterrejse? I SIGN UP fortæller jeg hele historien. Derudover får du præsenteret og beskrevet alle de 20 trin, der tilsammen skaber en fantastisk abonnements business og en trin for trin hjælp til, hvordan du gør.

SIGN UP er summen af mine 10 års arbejde med at udvikle, optimere og skalere succesfulde abonnementsmodeller i mere end 50 virksomheder og er din guide og hjælp til at undgå at gøre alle begynderfejlene, så du hurtigere får skabt en abonnements million business.

Du kan bestille bogen her

Yes, nu havde jeg en fordelsklub med rigtige medlemmer! Jeg var helt oppe at køre, for 8 medlemskaber om dagen x 365 dage ville jo give næsten 3.000 medlemmer på et år. Jeg regnede ikke lige eventuelle udmeldinger med – den tid den sorg.

Hvem får flest medlemmer?

Ved siden af mig sad Henrik Johnsen, der var direktør i Danmarks 2. største babysite, Baby.dk. Han havde fået 250 medlemmer på et år. Jeg var sikker på, at inden der var gået en måned, havde jeg flere medlemmer end ham. Jeg tænkte at 8 medlemmer om dagen i 30 dage gav 240 medlemmer, og så ville jeg nok kunne booste det lidt yderligere undervejs. Så vi væddede en rigtig god flaske rødvin, som jeg følte mig helt sikker på at vinde.

Næste dag fik jeg 0 medlemmmer. Dagen efter fik jeg 1 medlem. Dagen efter igen 0 medlemmer. Jeg tjekkede nærmest døgnet rundt om der kom nye medlemmer ind, men der var desværre ikke meget gang i den. Og så begyndte der også at komme enkelte udmeldelser – øv øv.

Da der var gået en måned, var jeg kommet op på 23 medlemmer, og tabte mit væddemål med et brag. Jeg måtte bide i det sure æble og give Henrik en rigtig god flaske rødvin. Og så fortsætte med at arbejde benhårdt på at optimere min forretning og booste medlemstallet.

Det fortæller jeg til startup fordelsklubber

Den historie fortæller jeg de startup fordelsklubber som jeg hjælper, for at opmuntre dem til at klø på. De skal bevare optimismen, selvom de måske slet ikke får det antal indmeldelser fra start, som de havde håbet på. Jeg fortæller dem, at de skal blive ved med at lytte til kunderne, lære, teste og optimere – det er en udviklingsproces som aldrig stopper.

✅ Den vigtigste egenskab for at få succes som iværksætter er vedholdenhed.

Vi er alle startet med sommerfugle i maven, sved på panden og næsten ingen medlemmer eller kunder i begyndelsen. Det gælder også store virksomheder som Amazon og Coolshop. Så klø på, lær hele tiden og bevar troen på at det nok skal lykkes. Det gjorde jeg, og Henrik havde siden hen ikke lyst til at vædde med mig om, hvem der ville få flest medlemmer ??

DU kan også få succes med en medlemsklub ?

Hvis du også ønsker at udvikle, optimere eller skalere en succesfuld abonnementsforretning, kan vi i SignUp Academy hjælpe på flere måder.

For dig der ønsker at udvikle en abonnementsforretning:

 • 1:1 CREATE
  Et rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som både hjælper dig med at udvikle en abonnementsforretning fra idé til launch, og som hjælper dig med at få og fastholde flest mulige medlemmer
 • StartUp Challenge forløb
  Vores populære 6-ugers forløb. For dig der vil i gang med en abonnements-forretning, og som har et lille budget.

For dig der allerede er i gang med en abonnementsforretning, og ønsker at optimere, videreudvikle og skalere den:

 • 1:1 SCALE
  Et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som hjælper dig til at nå dine mål og løfte din forretning til next level
 • Challenges
  Vi hjælper dig med optimere og vækste din forretning på ét område af gangen via video lessons, månedlige live sessions, din personlige online arbejdsbog og en 30-dages mission.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforreting”

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

3: Få flere medlemmer‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber

7. september 2018

Måske dette også kunne interessere dig…