Abonnement kan transformere – gør som rejseindustrien

Derfor skal du følge rejseindustriens eksempel

Abonnement kan transformere rejseindustrien – og alle andre typer transaktionsforretning. Forandringen er allerede godt i gang.  Det er et skift, du bør overveje, uanset hvilken branche du befinder dig i. Wizz Airs “All You Can Fly”-pass er blot ét eksempel på, hvordan abonnement kan transformere en forretning. Og selvom det måske virker naturligt for rejsebranchen, kan de samme fordele overføres til andre brancher, hvad enten du er inden for B2B eller B2C.

1. Forudsigelig indtægt

Abonnementsmodellen giver stabile og forudsigelige indtægter, hvilket mindsker risikoen for sæsonudsving eller pludselige ændringer i efterspørgslen. For virksomheder, der er afhængige af periodiske salg, kan abonnementsindtægter være en livline, der giver økonomisk sikkerhed. For eksempel kan det være sværere at planlægge budgetter, hvis din virksomhed kun har engangssalg som indkomstkilde. Med abonnementer ved du præcis, hvad der kommer ind måned efter måned.

2. Loyale kunder

Når kunder først har tegnet et abonnement, er de tilbøjelige til at forblive hos dig, især hvis du leverer en værdi, de ikke kan undvære. Rejsebranchen har opdaget, at abonnenter vælger deres foretrukne flyselskab gang på gang, fordi de har investeret i et abonnement. Det har andre brancher vidst i mange år. Uanset om du sælger software, serviceydelser eller forbrugsgoder, fastholder et abonnement kunderne, der ellers kunne fristes af konkurrenter. Loyaliteten bliver stærkere, fordi kunderne er bundet til dig – hvis du vel at mærke leverer den værdi, de forventer.

3. Bekvemmelighed

Mange abonnenter tiltrækkes af den bekvemmelighed, som et abonnement tilbyder. I stedet for at bekymre sig om at købe eller genkøbe produkter eller tjenester, sker det automatisk med tilbagevendende betalinger. Det gør livet lettere for kunderne, uanset om det drejer sig om flyrejser, softwareopdateringer eller husholdningsprodukter, der leveres lige til døren. Bekvemmelighed er en enorm konkurrencefordel, og hvis du gør det let for dine kunder at blive hos dig, øger du sandsynligheden for, at de bliver loyale.

4. Kundernes præference for fleksibilitet

Både B2B- og B2C-kunder værdsætter fleksibilitet og kontrol. Med et abonnement kan du tilbyde justeringer i abonnementslængde, betalingscyklusser eller adgang til forskellige niveauer af dine produkter. Mange virksomheder har opdaget, at kunderne værdsætter den ekstra kontrol over deres abonnement, hvilket styrker både tilfredshed og loyalitet. I rejseindustrien tilbyder virksomheder som Surf Air og Tripadvisor fleksible abonnementer, der giver kunderne mulighed for at tilpasse deres oplevelse.

5. Vækst og skalering

Abonnementer gør det lettere at skalere din virksomhed, fordi du løbende tiltrækker og fastholder kunder, mens du bygger videre på de eksisterende relationer. Ved at tilføje ekstra fordele eller tjenester kan du kontinuerligt opgradere dine kunder til større abonnementspakker, hvilket øger deres værdi for din forretning. Inspirato og Alaska Airlines er eksempler på, hvordan rejsebranchen har formået at skalere deres forretninger via abonnementsmodeller og skabe dybere relationer til kunderne.

Skab en robust forretning med en forudsigelig indtægt

Med abonnementsmodellen kan du skabe en forretning, der er robust, forudsigelig og fyldt med tilfredse og loyale kunder. Når du skaber et abonnement, der leverer den værdi og bekvemmelighed, som dine kunder efterspørger, vil de blive længere. Selv når konkurrenterne banker på døren. Rejsebranchen har vist, hvor hurtigt abonnementer kan forandre en branche.

Hos SignUp Academy kan vi hjælpe dig med at udvikle præcis det abonnement, der gavner din forretning bedst. Uanset om du ønsker at udvikle nye fordele eller forbedre eksisterende, står vi klar til at hjælpe dig med at tage din forretning til næste niveau.

Du kan altid få 10 minutters gratis og uforpligtende sparring af Andreas Dirksen.

Kontakt Andreas her for mere info eller ring til ham på +45 31 13 95 80.

 

Måske dette også kunne interessere dig…