#26 Suzy Wengel – SenseMyDiet 🥙

Om Suzy Wengel

Suzy Wengel er uddannet forskningslaborant, kostvejleder, foredragsholder, VaneCoach og ikke mindst kvinden bag sundhedskonceptet Sense, og virksomheden SenseMyDiet.

Suzy startede SenseMyDiet i 2014 sammen med sin mand Jesper. Som Suzy siger, så opfatter hun sig selv som både rationel og begavet, og alligevel gik hun og kæmpede med yoyo-vægt, så der måtte være noget at arbejde med der.

Indenfor feltet vægt og vægttab er der et utal af myter og forvirrende signaler og påstande fra højre og venstre, så det kan være noget nær umuligt at finde rundt i. Med en baggrund i forskning er man bedre klædt på end de fleste, og efter lang tids læsning stod det klart for Suzy, at der ikke var nogen mirakler eller genveje. Nøglen er simpelthen tålmodighed, kalorieunderskud og vedholdenhed. Hun udviklede, hvad hun betegner som et mekanisk spisekoncept med faste tidspunkter for spisning og portionsstørrelser baseret på håndfulde.

Suzys insisteren på evidens har fået mange til at tage konceptet bag SenseMyDiet til sig. God vækst, flere hundrede tusind bøger solgt og sans for forretning har gjort virksomheden stærk og levedygtig. For nylig inviterede ægteparret Wengel læge Majken Brinkmann om bord som ny CEO. Ambitionsniveauet er ikke til at tage fejl af, for som de udtalte til Fyns Stiftstidende, d. 20 december sidste år: ”SenseMyDiet skal være det mest brugte kostplansystem i verden.”

Vi har talt med Suzy og Majken og spurgt til Do’s & Don’ts

DO ✅

Hvad ved I nu, som I kan råde folk til i deres iværksætterprocesser?

”Vi valgte selv forkert, da vi skulle købe motor til vores abonnementsforretning. Målet var at lave en medlemsklub på baggrund af SenseMyDiet, et univers med madplaner, opskrifter, individualiserede kostplaner og masser af muligheder for tilpasning og interaktion. Vi var nødt til at alliere os med nogen, der havde indsigt i abonnementsverdenen – en abonnementsforretning er IKKE bare en slags webshop med udvidede beføjelser, ligesom det heller ikke svarer til en produktionsvirksomhed. Så du skal arbejde med, hvad du vil have af indhold og muligheder, kunderelationer og loyalitetsfremmende tiltag og så skal du se dig om efter den viden, der skal til for at realisere det.”

Hvad er nogle af de centrale forskelle?

”Du har fx brug for, at systemet måler nogle ting som churn, lifetime value etc. Det er nogle andre tal og indsigter, der definerer succesen, end bare kundetal og revenue. For nu at pege et konkret sted hen. Og så skal det system, du vælger kunne håndtere den volumen, du får.”

Det er klart – men kunne I have vidst det før, I lærte det på den hårde måde?

”Der er jo altid noget om bagklogskabens klare lys. Det er nok i grunden noget, der gælder for alle virksomheder, som er i gang med at etablere sig eller udvide betragteligt, at man skal passe på ikke at blive overrumplet af succes. Vi blev nok overrumplede af den tilgang, vi fik ret hurtigt. Men vi burde have haft en snak om vækst – om potentialet og om målene. Det kunne måske have synliggjort nogle af de kapacitetsproblemer, der lå i det system, vi hurtigt voksede ud af. Havde vi formuleret et ønske om at få 140.000 medlemmer i udviklingsfasen, så havde det måske stået klart fra starten, at vi ville være nødt til at skifte hest i vadestedet med den platform.”

Men det er vel også et spørgsmål om ressourcer? De færreste unge virksomheder kan vælge og vrage, og mange er henvist til en billig løsning, også selvom de har vækstplaner.

”Ja, men hvis man har et godt koncept – vi havde både proof of concept og proof of business – så vil jeg råde til at tænke stort nok. Så skal der indhentes investeringer eller lån, så man kan komme ordentligt fra start.”

Suzy og Majkens Do: Forvent væksten – tal om den og planlæg efter den.

DON’T ❌

Jeres omfattende krav til evidens og videnskabelig tilgang, møder man ikke hver dag. Hvilke erfaringer kommer der ud af en så ”fagligt tungtvejende” tilgang til iværksætteri? Hvad har I erkendt undervejs?

”Vi har jo set grundigt på det hele i forberedelse til denne snak, og det var en gevaldig udfordring at komme frem til ét do og ét don’t. Det, der står mest klart for mig, er dengang, vi skulle starte vores første abonnementsmodel. Vi havde en app, men ville gerne lave noget, der var uafhængigt af det. Så jeg stod og skulle opbygge et abonnementskoncept op fra scratch. Jeg startede med at sætte mig ned og lave et roadmap over, hvordan det skulle se ud.”

Godt med et kort, når der skal navigeres – men er det ikke tricky at lave et kort over noget, man først skal til at udforske?

”Jo. Det blev et KÆMPESTORT roadmap, og jeg syntes virkelig, at jeg havde lavet et solidt og grundigt forarbejde. Ud fra det skulle jeg vælge den platform, der skulle være motoren i konceptet. Og der valgte jeg forkert.”

Øv – fortæl lidt om det.

”Det skal siges, at i vores organisation er der ikke langt fra tanke til handling. Vi har et udgangspunkt i bøger. Jeg udgav den første i 2014 og startede op med en Facebook-gruppe. Siden er publikum vokset, og vi har solgt over 300.000 bøger – på et tidspunkt havde jeg syv titler på bestsellerlisten. Så vi havde en masse menneskers opmærksomhed. På et tidspunkt besluttede vi at lancere et online kursus. Det byggede vi på fjorten dage, og da det blev søsat, solgte det for 250.000 kroner på en uge. Vi havde altså godt fat i folk og momentum, men jeg undervurderede alligevel den interesse, der ville være, når vi gik i luften med abonnementet. Og den platform, Thinkific, som vi gik i gang med, kunne ikke håndtere den volumen, vi ret hurtigt stod med.”

Hvilke konsekvenser fik det?

”Ja, vi var jo nødt til at finde en anden platform. Vi havde ambitioner om et udbygget og spændende indholdsunivers, som slet ikke kunne rummes der, hvor vi var landet. Det blev et helvede af en overførsel med masser af energi postet i at gøre det hele forfra. Det var ikke fordi vi gik ind i det i blinde, vi havde over 200 testere på og arbejdede intenst med det, men da der så kom 1000 abonnenter i løbet af den første uge, kunne vi allerede se, at platformen var utilstrækkelig. 

Suzy og Majkens Don’t: Lad være med at tro, at du kan gennemskue alt selv – tag fat i fagfolk, når du er udenfor dine egne områder, så er der større chance for at komme ordentligt fra start. 

 

Optimering og videreudvikling af abonnementsforretningen

I vores unikke 1:1 CREATE forløb, bygger vi din nye abonnementsforretning SAMMEN med dig. Et 1:1 forløb er den mest effektive udviklingsproces der findes, og den proces der giver dig det bedste resultat!

1:1 SCALE forløb er et effektivt rådgivnings- og sparringsforløb på 3-6 etaper med Andreas Dirksen. Vi skræddersyr forløbet med afsæt i virksomhedens situation og mål, og forløbet skifter mellem vidensformidling og eksekvering.

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Måske dette også kunne interessere dig…