Sådan skaber du en abonnementsklub

abonnementsklub

Skab en abonnementsklub og få større succes  (og mere frihed)

Det er lykkedes for rigtig mange at skabe en succesfuld abonnementsklub helt fra bunden. Ofte med ret begrænsede ressourcer fra start.

Eksempler på succesfulde abonnementsklubber

Tænk eksempelvis på Klub Vollmer som Jesper Vollmer og Annette Heick står bag. De har fået mere end 6.000 betalende medlemmer. Eller på Vildmedpoter som har udviklet sig fra en hobby til en stor og stærk abonnementsklub for Michael. Eller på Champagnekassen som Dinna og Michael har skabt ud af deres passion for champagne.

Fælles for disse 3 abonnementsklubber er, at de er lykkedes med to ting. At skabe en stærk relation til deres medlemmer og at give deres medlemmer stor løbende værdi. Det er to væsentlige forudsætninger for at fastholde medlemmerne i længst mulig tid, og få en stor og profitabel forretning.

Onlinesalg af viden

Men der er også nogle store forskelle mellem disse tre abonnementsklubber. En af forskellene er, at Klub Vollmer og Vildmedpoter sælger viden. Champagnekassen sælger fysiske produkter – dog ledsaget også af viden om champagnerne, egnen,  druen osv.

Netop onlinesalg af viden er i kraftig vækst i disse år. Og det er super relevant for alle der har – eller kan tilegne sig – en viden, som kan skabe værdi for andre. Kan der skabes løbende værdi for andre, er en abonnementsklub en af de bedste måder at pakketere og sælge denne viden på. Både for kunderne / medlemmerne / abonnenterne (kært barn har mange navne) og for virksomheden.

Skabelse af en abonnementsklub med salg af online viden er nemlig en sublim mulighed for f.eks. fagnørder, eksperter, konsulenter, coaches og terapeuter for at skabe en stærk løbende indtjening. Men det er også en mulighed for alle andre, der ønsker et mindre kompliceret liv. Et liv, hvor de kan arbejde hjemmefra, skabe værdi for andre og få en løbende indtjening. Friheden til i højere grad selv at tilrettelægge sin arbejdsdag tæller. Og kan man samtidig arbejde med det, man brænder for, giver det stor mening.

Abonnementsklubben reddede os

Netop onlinesalg af viden er temaet for en bog skrevet af Malene Fich Weischer. Bogen hedder “Kunsten at sælge sin viden online”. Den beskriver de trin man skal gennem, for at komme fra idé til launch.

En af casene i bogen er med Jannie fra Institut for Kundetyper. Hun fortæller om, at de overvejede at lukke deres virksomhed, men blev enige om at give det et forsøg mere. De udviklede undervisningsvideoer og mapper med undervisningsmateriale, men så opdagede de fordelen ved abonnement.

Citat fra bogen:

Jannie fortæller: “Lige da vi satte det til salg, var det til 7.500 kr. for et kursus om én kundetype, men kort efter mødte vi Andreas Dirksen (denne artikels forfatter), der arbejder med abonnementsklubber, og han talte meget varmt for, at vi hellere skulle sælger vores viden på abonnement.

Det havde vi det lidt svært med, så vi startede med en halv løsning, hvor vi splittede det hele op, så man kunne købe hvert kapitel fra undervisningsmaterialet for 500 kr. pr. kapitel. Men det syntes vi alligevel ikke rigtigt fungerede. Så til sidst besluttede vi os for at lytte til Andreas og gå all-in på abonnementsløsningen, som vi satte til at koste 500 kr. pr. måned.

Det er stadig den forretning vi lever af i dag. Vi laver en lille smule konsulentarbejde for at holde fingeren i jorden og møde kunderne, men langt, langt det meste af det vi laver i dag, er i abonnementsforretningen. Det er også den, der har reddet os under både corona, barsel, sygdom og hvad der ellers har været af udfordringer undervejs”.

Fordelene ved en abonnementsklub

Historien fra Institut for Kundetyper er et godt eksempel på, hvor stor en positiv forskel det kan gøre for en forretning – og for dig – at udvikle og launche en abonnementsklub:

 • Du skal ikke starte fra nul hver måned med at skabe salg og omsætning. Du får en forudsigelig løbende indtægt, der skaber en mere robust og stærkere forretning, også når der kommer kriser undervejs
 • Du skaber en dybere og længere relation til dine medlemmer. Det er vigtigt, da det er langt billigere at fastholde loyale medlemmer end hele tiden at finde nye kunder og skabe salg til dem
 • Du får et unikt afsæt for at sælge noget mere. Glade medlemmer vil rent faktisk gerne købe mere fra dig, især hvis de får nogle medlemsfordele i forbindelse med købet
 • Du får en løbende strøm af data fra dine medlemmer mht. hvad de køber, hvornår de køber, hvor meget de køber for, hvad deres præferencer er osv. Du har mulighed for at få mere data, så du lærer dem bedre at kende. Alle disse data kan du bruge til at optimere din forretning, skabe endnu mere værdi for dine medlemmer og dermed få en større og endnu mere profitabel forretning.

Vil DU også skabe en abonnementsklub?

Måske er du blevet inspireret af ovenstående eksempler? Måske har du allerede en abonnementsklub i tankerne, men ved ikke hvordan du skruer den rigtigt sammen? Eller er i tvivl om teknikken? Eller om hvordan du sælger medlemskaber? Eller hvordan du fastholder dine medlemmer? Eller noget helt andet?

Der er mange spørgsmål der skal tages stilling til, når man skal udvkle og launche en succesfuld abonnementsklub. Vi har udviklet en model, der viser hvilke 20 trin der skal arbejdes med, for at nå i mål og få succes med abonnementsklubben. Modellen er overordnet beskrevet i min bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforretning”.

Med udgangpunkt i ekspertmodellen, har vi foreløbig hjulpet mere end 500 iværksættere og virksomheder med at skabe en succesfuld abonnementsklub – inklusiv Klub Vollmer, Vildmedpoter og Institut for Kundetyper. Og vi kan også hjælpe DIG ?

Få max succes med DIN abonnementsforretning

Hvis du også ønsker at udvikle, optimere eller skalere en succesfuld abonnementsforretning, kan vi i SignUp Academy hjælpe på flere måder.

Ønsker du at skabe en ny abonnementsklub – fra idé til launch? Så se her:

 • 1:1 CREATE
  Et rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet dine mål og din forretning. Mere end 500 har gennemført dette forløb.
 • StartUp Challenge forløb
  Et 6-ugers forløb for dig der gerne vil i gang for et mindre budget.

Er du allerede i gang med en abonnementsklub, og ønsker at få mere succes med den? Så se her:

 • 1:1 SCALE
  Et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb der hjælper dig med at skalere din forretning og gøre den større og mere profitabel
 • Challenges
  Online session med værktøjer og indbygget live-hjælp, hvor du optimerer alle de vigtigste områder i din abonnementsklub – ét område af gangen

Jeg håber, du med denne artikel er blevet inspireret. Jeg glæder mig i givet fald til at høre fra dig.

Kontakt os her for mere info

 

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Få succes med din abo-forretning

31. juli 2022

Måske dette også kunne interessere dig…