53537000 info@signupacademy.com

Medlemsklubber – den vigtigste ting for at få succes

Medlemsklubber succes

Medlemsklubber skyder op i alle brancher, og jeg har efterhånden hjulpet mange virksomheder med at udvikle, optimere og skalere et abonnementskoncept for dem, typisk i form af en fordelsklub eller en medlemsklub. Mine kunder har været hele skalaen rundt mht.

✅ Størrelse: Fra nogle timers sparring til små startup-virksomheder, til workshops og længerevarende forløb for større virksomheder med +100 mio. i omsætning.
✅ Branche: Virksomhederne har tilhørt så forskellige brancher som tøj, forsikring, mad, service, medier, fintech, marketing og oplevelser.

Abonnements-koncepter i form af nye fordels- og medlemsklubber eksploderer i disse år, og det er spændende at opleve hvorledes både eksisterende ecommerce-forretninger udvider med en abonnements-forretning, og at nye medlemsklubber skyder op overalt. 

Medlemsklubber – vejen til succes

Det sjove er, at uanset om virksomheden er stor eller lille, gammel eller ny, er min oplevelse at det typisk er de SAMME fejl de gør, i forsøget på at skabe og drive en succesfuld medlemsklub.  Mange tror, at hvis man kan drive en succesfulde ecommerce forretning, er det “a piece of cake” at udvide med en medlemsklub, og så fejler de stort.

Der er MANGE små og store forskelle på de to forretningsmodeller – webshop og medlemsklub – og jeg kan ofte med det samme spotte hvad de gør forkert. Samt foreslå hvad der skal til for at lykkes med klubdelen, hvor der for rigtig mange virksomheder ligger et kæmpe stort uudnyttet forretningspotentiale…..

Hvordan belønner du loyalitet i din klub ?

Og en af de ting som de fleste medlemsklubber glemmer – og som er SUPER vigtigt ift. at få en succesfuld forretningsmodel – er at belønne medlemsloyalitet. Og jeg forstår ikke, hvorfor så indlysende en ting ofte misses ?! Ja, det er vigtigt at have fokus på at få så høj en medlemskonvertering som muligt, og at få flest mulige betalende medlemmer. Men det er ENDNU vigtigere at fastholde de medlemmer du allerede har.

Hvad får dig til at tro, at dine medlemmer føler kæmpe loyalitet overfor din klub, hvis de bare får det samme hele tiden, mens du sandsynligvis samtidig kører hvervetilbud og fordelagtige kampagner overfor nye medlemmer?

Hvordan belønne medlemsloyalitet ?

Der er mange muligheder for at belønne medlemsloyalitet. Du kan f.eks. automatisk opgradere medlemmerne til et højere niveau når de har været medlem i en bestemt periode, hvorved de får flere fordele. Det gjorde vi i Plusbog/Plusbok, hvor medlemmerne startede som gratismedlemmer, efter en uges medlemskab blev guldmedlemmer og efter 100 dages medlemskab blev platinmedlemmer. Jo længere tid man var medlem, jo flere fordele fik man.

Det syntes medlemmerne rigtig godt om, og det var en god forretning at belønne medlemsloyalitet, for det øgede medlemsfastholdelsen markant. Hvorfor? Fordi ingen synes det er fedt at miste de fordele man møjsommeligt har optjent over tid, og så skulle starte forfra med at optjene fordelene igen. Samt miste sin status som “Platinmedlem”, hvilket jo lyder af meget mere end “Plusmedlem”. Der er utrolig meget psykologi i at drive en succesfuld medlemsklub !

Devaluér ikke værdien af de ekstra medlemsfordele

En vigtig pointe er, at hvis det er muligt for medlemmerne at KØBE sig til de samme fordele, så devalueres værdien af loyalitetsbelønningen. En person der har været medlem og betalt sit medlemskab i f.eks. 3 måneders, synes nemlig ikke det er fedt, at anden person bare kan “skyde genvej” og på et splitsekund købe sig til de samme fordele – også selvom de måske i sidste ende har betalt det samme.

Min erfaring er således, at det at belønne medlemmerne for en tidsperiode i højere grad medvirker til at fastholde dem, end hvis man “bare” kan købe sig til de ekstra fordele. Forventningens glæde er jo ofte den største, og det gælder også for medlemmer, der kan se frem til at få flere fordele, jo længere tid de er medlem.

Hvorfor belønnes loyalitet sjældent?

De svar jeg oftest hører er, at virksomhederne ikke har tænkt på, hvor meget det betyder for medlems-fastholdelsen at belønne loyalitet. Fokus er i langt højere grad på at få flere medlemmer ind. Der er også nogle, der har tænkt tanken, men synes, det er for dyrt eller for kompliceret at arbejde med flere forskellige medlemsniveauer. Men det behøver faktisk ikke at være hverken dyrt eller kompliceret, og spørgsmålet er, om du har råd til at lade være? Den gennemsnitlige medlems-levetid er jo en af de aller-vigtigste parameter i forhold til, om et abonnements-koncept bliver en rigtig god forretning eller ej.

Vil DU også skabe en fantastisk medlemsklub?

Har du brug for input til, hvordan du skal komme i gang med at skabe succesfulde medlemsklubber? Så kan du med fordel blive medlem af min læringsplatform SignUp Succes. Der får du masser af sparring, input og gode råd fra både Andreas Dirksen og de andre medlemmer af gruppen.
Eller lær det hele på én dag og få hjælp til at komme i gang via Workshop kurset.

Husk også at læse min bestsellerbog “Sign Up“, som viser dig de 20 trin til at få succes med en abonnementsforretning.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

Måske dette også kunne interessere dig…

SignUp Academy

Heden 14B
9520 Skørping
CVR: DK-38913557

+45 5353 7000

info@signupacademy.com

Nyhedsbrev

Ved at udfylde nedenstående accepterer du at blive tilmeldt vores nyhedsbrev, hvor du ca. en gang om ugen får nyheder fra abonnementsverdenen og tilbud fra SignUp Academy.

Læs mere om vores persondatapolitik

Seneste blogindlæg