})(jQuery);

#22 Katrine Falkenberg – Børnebasen 🧒

Om Katrine Falkenberg

Katrine Falkenberg skabte Børnebasen med baggrund i sin uddannelse som socialrådgiver. I sit arbejde med udsatte børn og unge fandt hun løbende måder at optimere arbejdsgange og udviklede værktøjer, hun manglede til daglig. Og efter otte år følte hun, at tiden var inde til at kaste sig ud i livet som iværksætter. Formålet var at hjælpe den branche, hun kom fra ved at sørge for, at hendes idéer og redskaber kom ud at arbejde vidt og bredt i hænderne på de tidligere kolleger.

Der manglede et sted, hvor en fagperson kunne indtaste barnets situation og behov. For eksempel ”tolvårig pige med angst”. Og så få en liste med ressourcer og mulige veje at gå i arbejdet med at hjælpe barnet til en bedre tilværelse. Kommunerne har en række faciliteter og folk, lige fra botilbud til psykologer og mentorer og opholdssteder. Herudover findes der også private initiativer med udstrakte hænder til udsatte børn.

Børnebasen

Katrines faglige baggrund sat sammen med hendes bror, Kristian og hans kompagnon, Anders’ tech-kompetencer var et godt match. Sammen etablerede de en platform, Børnebasen. Her kan man nemt og hurtigt manøvrere i den jungle af tilbud og muligheder, der findes for at hjælpe børn og unge med forskellige vanskeligheder, som ikke nødvendigvis er kendt af den enkelte socialrådgiver. Med Børnebasen kan barnets professionelle omsorgsperson langt nemmere sætte den optimale plan sammen.

I sommeren 2022 blev platformen solgt til en investor, som havde været med i processen og gerne ville overtage forretningen. Nu er rollerne byttet om: Katrine bruger sine erfaringer indenfor salg og costumer care i sin brors startup, SHUP.

(Du kan også læse om Kristian fra SHUP’s DO’S and DON’TS)

DO ✅

Du har kort fortalt kastet dig ud i iværksætterlivet for at stille din viden til rådighed. Det giver vel en spændende buket af nye erfaringer, tænker jeg – har du nogen gode råd?

”Hvis der er én ting, jeg har lært, så er det, at man skal holde fokus. Der vil være tidspunkter, hvor du fx bliver presset af at tjene for lidt. I sådan en periode kan man blive desperat og miste retningen. Måske får man den idé lige at ville lave et ekstra produkt eller tilføje flere funktioner osv. Men det der ofte sker, når man ryger ud ad den tangent er, at man glemmer, hvorfor man egentlig laver det her, og hvad man vil med det. Det kan gøre, at ens kerneprodukt bliver svagere, og at det samlet set forringer ens virksomhed.”

Det kender jeg alt til! Men det kan alligevel være svært at praktisere i virkeligheden, ikke?

”Ja, det måtte vi konstaterede vi. Vores databases indhold begyndte at blive værdifuld, fordi vi havde akkumuleret noget viden, som var interessant for en samarbejdspartner. De ville gerne ville have vores hjælp til at lave nogle arbejdsmarkedsrapporter. Det lød spændende og pengene manglede vi, så vi slog til.

Men det endte med at være en langt større opgave end forventet, og tiden gik fra kerneproduktet på et afgørende tidspunkt. Det virkede så nærliggende at bruge vores viden og fristende at få lukket nogle økonomiske huller, men det skulle vi have ladet være med. OG – mht. fokus, så blev kvaliteten af de rapporter, vi lavede heller ikke optimal, fordi vi ikke kunne fokusere nok på dem.

Så det virkede som en god idé, men var faktisk en fejl. Hvad ville du så have rådet dig selv til, set i bakspejlet?

”Iværksættere oplever med stor sandsynlighed, at der kommer nye muligheder, som følge af de processer, de gennemgår, det de udvikler og de kontakter, de knytter. Det er godt at være et team, der kan holde hinanden fast på kursen, så man ikke bliver forblændet af mulighederne.”

Men der VAR jo et pengeproblem?

”Jeg mener, at man skal glemme den der idé om, at man ikke brænder nok for sin idé, hvis man ikke går all in fra begyndelsen. Der er jo regninger at betale, for pokker. I Løvernes Hule kan man høre, at deltidsjobs er noget, man kun har, hvis man ikke vil det nok. Men jeg har da konstateret, at jeg er en BEDRE iværksætter, når der er ro på bagsmækken økonomisk. Jeg brænder for sagen, men jeg tænker bedre og er mere kreativ, når jeg ikke bekymrer mig om at have til dagen og vejen.”

Det tror jeg, at mange er enige med dig i.

Katrines Do: Hold fokus på kernen i din forretning og tag gerne et deltidsjob så du kan betale dine regninger.

Katrine har som noget ganske ekstraordinært fået lov til, ikke blot at komme med et do, men også med en opfordring til dygtige fagfolk. Den lyder:

”Når du selv har haft jord under neglene og kender et område indgående, kan du lettere sælge produktet og sætte dig ind i markedet. Du virker tillidsvækkende overfor kunder og samarbejdspartnere. Der er masser af potentiale ude i det danske land, for at skabe nye og bedre måder at hjælpe udsatte familier på!

Så kære fagfæller – bare kast jeres ud i iværksætteriet!”

 

DON’T ❌

Når man beslutter at omplante sig selv, som du har gjort, sætter man jo af og til foden forkert. Hvad ville du have gjort anderledes, hvis du kunne skrue tiden tilbage?

”Jeg var gennem det vildeste forløb – den vildeste uddannelse i iværksætteri – med investorer vækstfond osv. Jeg kom som en helt almindelig socialrådgiver med en idé og zero erfaring som iværksætter, selvstændig, virksomhedsejer etc. En fælde, jeg ofte er faldet i, er, at jeg har været for usikker og ikke stolet nok på min egen intuition.”

Hvad har det medført?

”Man skal jo altid lytte, især til kloge folk. Det vil være det glade vanvid at afskrive andres erfaringer, når man er helt ny på et område. Men man skal huske på, at ALLE forløb er unikke.

Alle iværksætterprocesser består af nogle ting, der minder om andre ting og nogle, der er helt særlige for denne sammenhæng. Og selvom folk har en eller flere succeser på CV’et, så er det en dråbe i havet – hvos mange millioner startups findes der mon? Passer de ind i samme skabelon?”

Det er svært at forestille sig.

”Selvom jeg var den med den faglige indsigt, og idéen kom fra mig, så var jeg hele tiden usikker. Når så nogen med stor selvsikkerhed fortæller en, hvordan det hele hænger sammen, kommer man nemt til at lytte. Det har skabt nogle store problemer for os i tidens løb.

For eksempel så var vi ved at knokle os ihjel med den helt ufatteligt svære opgave, at sælge til kommuner. Det var vores forretningsmodel, men på et tidspunkt begyndte vi at overveje ændringer her. Det faldt os ind, at de tilbud, der lå i databasen, også kunne være interessante at række ud til.”

Det lyder jo oplagt, så hvad skete der så?

”Jamen så blev vi rådet til bare at blive ved og ikke lave noget om. Og fordi det kom fra en kilde, der virkede overbevisende, så gik der alt for lang tid, før vi gjorde det, vi længe havde følt, ville være rigtigt for os. Det kostede både tid, penge og energi – altså knappe ressourcer for en startup.

Havde vi gjort, som vi selv mente, var rigtigt, havde vi stillet vores forretning langt bedre. Og man kan jo sige, at havde vi nu gjort det, og det viste sig at være forkert, så havde det stadig været at foretrække, hvis den fejl, man begår, er ens egen.

Tænk, hvis man endte med at måtte dreje nøglen om, fordi man lagde mere vægt på andres holdninger end på sine egne! Husk, at det er i bund og grund holdninger. Folk kan ikke spå, og de ved ikke alt.

Katrines Don’t: Lad ikke andres tanker og holdninger overskygge dine egne!

 

Optimering og videreudvikling af abonnementsforretningen

Katrine fik hjælp fra Andreas og SignUp Academy, da til at udvikle abonnementsdelen af SHUP, via et 1:1 CREATE forløb.

I vores unikke 1:1 CREATE sparrings forløb bygger vi din nye abonnementsforretning SAMMEN med dig. Et 1:1 forløb er den mest effektive udviklingsproces der findes, og den proces der giver dig det bedste resultat!

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Måske dette også kunne interessere dig…