Hvordan opbygger jeg en skalerbar forretning?

“Jeg vil gerne bygge en forretning, som jeg kan leve af. Den skal være skalerbar, og jeg skal kunne drive den hjemmefra. Hvordan gør jeg det?”

Rigtig mange mennesker stiller sig selv dette spørgsmål, og mange af dem kommer til os. For en skalerbar forretning er ofte bygget på abonnementskonceptet.

Det vil sige, den kan vækste uden store investeringer i enten produktudvikling, logistik eller menneskelige ressourcer. Den skal helst være 100% digital, og den skal ikke være afhængig af, hvor i landet – eller verden – man driver den fra.

Jeg har samlet nogle tips til, hvordan du kommer i gang med at opbygge en skalerbar abonnementsforretning, som kan drives hjemmefra og er baseret på digital teknologi.

Vælg dit produkt eller din service

Først og fremmest skal du vælge et produkt eller en service, der egner sig godt til abonnementsmodellen, og som er relevant for din målgruppe. Det kan fx være tøj, mad, skønhedsprodukter, træningsprogrammer eller software. For tiden er helseprodukter populære, men skal det være 100% digitalt, bør din ydelse være bygget på viden.

Personlig, fysisk træning er en ydelse, som mange tilbyder, men som få har gjort skalerbar. Og det kan sagtens lade sig gøre at skabe et abonnementsunivers, hvor man både tilbyder skalerbare ydelser og 1:1 sparring og rådgivning inden for personlig, fysisk træning.

Den kan gøres 100% digital ved, at du fx optager træningsvideoer og uploader dem til din platform, eller ved at dine træninger på anden måde foregår online.

Vælg den rigtige platform

Mange e-handelsplatforme tilbyder abonnementsfunktionalitet, som kan hjælpe dig med at administrere og håndtere abonnementerne og betalingerne. Shopify, WooCommerce, og Magento er nogle af de populære platforme, der giver mulighed for at oprette og administrere abonnementer.

Ønsker du at tilbyde et træningsunivers – for eksempel til personlig fysisk eller mental træning – hvor du har brug for at uploade content i form af videoer, lydfiler eller lignende, så er der også platforme, der tilbyder en “full-service”. Simplero, Kajabi og Thincific er blandt de mest anvendte, og du kan sagtens finde en service, der passer til din ydelse.

Lav en marketingstrategi

Din markedsføring skal målrettes dit abonnement. Du skal fokusere på at tiltrække og fastholde abonnenter. Brug digitale marketingkanaler som sociale medier, e-mail marketing og Google Ads for at nå ud til din målgruppe

Lav en simpel og brugervenlig tilmeldingsproces

Din tilmeldingsproces skal være superenkel. Det skal være nemt for abonnenterne at tilmelde sig og administrere deres abonnement. Du kan godt tilbyde et valg mellem flere abonnementspakker, men uanset hvad du gør, skal det være simpelt og nemt at overskue valget. Vær også opmærksom på at tilbyde forskellige betalingsmetoder.

Lige så simpelt som det er at melde sig ind, skal det være at melde sig ud. Det lyder måske mærkeligt, men en del af din fastholdelsesstrategi er, at dine medlemmer har tillid til dig, og det får de, hvis du siger pænt farvel, når de melder sig ud.

Opbyg en stærk relation til dine medlemmer

Dine medlemmer eller abonnenter skal lære dig at kende. Du skal være klar til at hjælpe dem med eventuelle spørgsmål eller problemer. Du kan bruge chatbots eller oprette en kundesupportmail, som abonnenterne kan kontakte, men du skal huske at bemande den.

Det er ikke passiv indtægt at have en abonnementsforretning, heller ikke selv om den kører 100% digitalt. Du skal opdatere og sørge for løbende værdi, og så skal du opbygge en relation til dine medlemmer. Det betyder nemlig, at de ikke har lyst til at melde sig ud.

En stærk relation og at være personlig er ikke det samme, som at være venner med dine medlemmer. Du behøver ikke at udlevere dig selv. Men du skal vise dig, så dine medlemmer lærer dig at kende, også selv om det måske “bare” er fra billedet på dine e-mails, fra videooptagelser af kurser eller fra ugentlige live Q/A.

Mål din succes

Vær opmærksom på at måle din succes og justere din strategi efter behov. Brug f.eks. Google Analytics til at spore trafik og konverteringer, og undersøg abonnenternes feedback og tilfredshed med din service.

Med disse tips kan du komme i gang med at opbygge en skalerbar abonnementsforretning, der kan administreres og drives hjemmefra. Eller fra sommerhuset, den lokale café eller en strand på Bali.

 

Skab en succesfuld abonnementsforretning 🚀

Hvis du også ønsker at udvikle, optimere eller skalere en succesfuld abonnementsforretning, kan vi i SignUp Academy hjælpe på flere måder.

For dig der ønsker at udvikle en abonnementsforretning:

  • 1:1 CREATE
    Et rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som både hjælper dig med at udvikle en abonnementsforretning fra idé til launch, og som hjælper dig med at få og fastholde flest mulige medlemmer

For dig der allerede er i gang med en abonnementsforretning, og ønsker at optimere, videreudvikle og skalere den:

  • 1:1 SCALE
    Et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som hjælper dig til at nå dine mål og løfte din forretning til next level
  • Masterclasses
    Vi hjælper dig med optimere og vækste din forretning på ét område af gangen via video lessons, månedlige live sessions, din personlige online arbejdsbog og en 30-dages mission. Vi har f.eks. også en masterclass der hjælper dig med at finde den helt rigtige pris på dit medlemskab – så du tjener flest mulige penge.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforreting”

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Mette Fruensgaard

1: Abonnements-konceptet 🛠‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber

10. maj 2023

Måske dette også kunne interessere dig…

SignUp Academy

 

Heden 14 B
9520 Skørping
CVR: DK-38913557

+45 5353 7000

info@signupacademy.com

Nyhedsbrev

Ved at udfylde formularen herunder, accepterer du at blive tilmeldt vores nyhedsbrev, hvor du ca. en gang om ugen får nyheder fra abonnements-verdenen og tilbud fra SignUp Academy.

Læs mere om vores persondatapolitik.

soloselvstændig kvinde iværksætter

Seneste blogindlæg