EN DEL AF ABONNEMENTS-GUIDEN

Abonnementsudtryk

  • Når du beskæftiger dig med abonnementer og medlemsklubber, vil du hurtigt opdage, at der er mange ord og begreber, som du måske ikke kender eller til fulde forstår, hvad betyder.
  • I denne guide ser vi på, hvilke forretningsudtryk, man bruger på “abonnementssprog”
  • Hvis du savner ord og udtryk, så tjek vores guide om nøgletal i abonnementsforretninger eller jura i abonnementsforretninger. Hvis ikke du finder det her, så skriv til os.
Nøgletal i abonnementsforretninger

Abonnements-guiden hjælper dig med at forstå abonnements-verdenen og få succes med din forretning!

Om Abonnements-guiden

Abonnementsguiden er din guide, ordbog og tutorial til at lære de ord, begreber, regler og best-practices, du søger om abonnementsforretning.

Guiden er opdelt efter emner og derefter alfabetisk, så det er hurtigt og nemt at finde præcis det, du søger.

Hvis du har forslag eller ønsker til spørgsmål, som vi mangler i guiden, så giv os et praj via kontaktformularen.
Så inkluderer vi dit spørgsmål i guiden, og finder svaret til dig!

Generelle udtryk i abonnementsforretninger

Som i de fleste brancher og forretningsområder, er der også inden for abonnement nogle udtryk, som ikke findes andre steder. Dem kan du finde en forklaring på i denne guide.

Hvis du mangler viden inden for jura eller nøgletal, så har vi også guides om dette.

Guide om Jura i abonnement

Guide om nøgletal i abonnement

Abonnement – juridisk definition

Et abonnement er en aftale om gentagen levering af et produkt, en ydelse eller en service i en bestemt periode. Perioden kan være dage, uger, måneder eller år.

Abonnenten forpligter sig til at betale for den løbende ydelse, og abonnementsvirksomheden forpligter sig til at levere det aftalte produkt eller ydelse indtil aftalen ophører.

Abonnement – sædvanlig definition

Aftale om regelmæssig levering af noget (vare eller ydelse), hvor der løbende og mod betaling bliver leveret en vare eller en ydelse i en given periode.

Afhængigt af typen af abonnement, kalder man betalingen for medlemsbetaling, medlemsgebyr, medlemsbidrag, kontingent, abonnementsbetaling eller abonnementsbidrag.

Abonnementskoncept / Abonnementsløsning / Abonnementsordning

Abonnementskoncept, -løsning eller -ordning er alle ord, der dækker over det samme, nemlig at et prdukt eller en ydelse sælges på abonnement. Selve konceptet, løsningen eller ordningen kan være forskellig afhængigt af, hvilken type ydelse eller produkt virksomheden tilbyder.

Abonnements modeller

Der er tre forskellige typer modeller, som abonnementsforreninger, medlems- eller fordelsklubber er bygget på:

Adgangsmodellen: (US/UK: Green fee model)

Medlemmerne får adgang til en række medlemsrabatter og medlemsfordele. Det vigtigste for medlemmerne er her: at få adgang til noget eksklusivt (fx rabatter og fordele), som ikke-medlemmer ikke har adgang til.

Genopfyldningsmodellen: (US/UK: Consumption model)

Medlemmerne modtager med jævnlige mellemrum den samme vare som tidligere. Fx. vitaminpiller, barberskrabere, kaffekapsler, t-shirts.
Det vigtigste for medlemmerne af denne type abonnement er: convenience – at spare tid, og/eller at spare penge.

Præference-/Datamodellen (US/UK: Surprise box model)

Medlemmerne modtager med jævnlige mellemrum forskellige produkter indenfor en bestemt varegruppe, baseret på behov og præferencer.
Det vigtigste for medlemmerne af denne type abonnement er: at blive overraskede,  og at få en personlig oplevelse.

Binding

Hvis medlemmet ikke kan blive udmeldt af en abonnementsforretning fra dag til dag, er der tale om binding. Medlemmet har forpligtet sig til at betale i fast beløb i en forudbestemt periode. Fx hver måned i 6 måneder. Medlemmet kan ikke melde sig ud i den aftalte periode. Bindingsperioden er den periode, hvor medlemmet er bundet af aftalen.

Skriver en abonnements virksomhed “Ingen binding” eller “Kan opsiges når som helst” skal man kunne opsige fra dag til dag. Har man betalt for en periode, der strækker sig ud i fremtiden efter opsigelsen, har man krav på at få den resterende betaling tilbage.

Det skal fremgå meget tydeligt, hvis der er tale om bindinger. Se også Guide om jura i abonnement.

Binding må ikke forveksles med kvartals- eller årsabonnementer – se nedenfor om dette.

Boksabonnement

En abonnementstype, hvor medlemmet får tilsendt en boks – typisk hver eller hver anden måned – inden for en bestemt varegruppe eller produkttype. Indholdet kan være alt fra hundelegetøj og hobbyprodukter, til madvarer, kunst eller skønhedsprodukter.

Medlemmet ved ikke på forhånd, hvad der er i boksen.

Fordelsklub

I en fordelsklub betaler medlemmerne for at få adgang til en række fordele, ofte rabatter og særlige tilbud. Medlemsbetalingen er et fast beløb på x kr., der betales hver måned, uanset om og i hvilket omfang medlemmet benytter sig af de tilbudte fordele.

Læs mere om forskellen på fordels- og kundeklubber

Gratis periode

Hvis man får adgang til fordelene i en abonnementsforretning i en periode uden at betale for det, kalder man det en gratis periode. Ofte er perioden på 1-2 uger, hvorefter der automatisk bliver trukket betaling.

Kundeklub

En kundeklub er en gratis medlemsklub, som virksomheder/butikker opretter for at knytte deres kunder tættere til sig. Medlemmerne får fx oplysninger om nye varer eller adgang til særlige arrangementer. I nogle tilfælde får medlemmerne også særlige tilbud eller rabatter.

Læs mere om forskellen på fordels- og kundeklubber

Medlemskab

Medlemskab er definitionen på det at være medlem et sted. Det kan være af alt fra gratis kundeklubber til fordelsklubber eller abonnementsforretninger, hvor man får tilbud, fordele eller rabbatter ved at betale et fast beløb. Det kan også være medlemskab af frivillige foreninger, sportsklubber, politiske partier eller velgørende organisationer.

Det behøver ikke koster noget at være medlem, men ofte er der et mindre eller større medlemsgebyr tilknyttet for at få adgang til fordelen, eller som er med til at støtte foreningen eller oganisationen.

Medlemspris

Medlemsprisen er det, man betaler, for at være medlem. Det gælder uanset, om der er tale om en forening, organisation, politisk parti eller om det er en fordelsklub, hvor medlemskabet giver adgang til fx rabatter eller tilbud.

Udtalelser

 

”Andreas er utvivlsomt den i Danmark med størst viden og erfaring om abonnementskoncepter, og så er han tilmed en meget sympatisk og behagelig person.”

Benjamin Gundgaard, #1 International Bestseller, E-commerce Expert, Speaker, and Founder of CustomerSense

Udtalelser

 

“In creating Supertrends Institute as a global, membership community and a digital, Future-as-a-Service platform we chose SignUp Academy as our preferred advisor and partner. We have from SignUp Academy over more than six month received exceptional guidance and value. Guidance and help always based on our unique situation, and on exactly where we were in our development journey of our new subscription business model. SignUp Academy have our warmest recommendations.”

Jens Hansen, CoFounder & CEO, Supertrends Institute AG, Switzerland.

Udtalelser

 

Med øje for udvikling og optimering af Håndværker.dk leverede Andreas en spændende og lærerig todages workshop. Jeg kan til enhver tid anbefale Andreas og Signup Academy til andre virksomheder, som driver en abonnementsforretning.

Simon Klug, CEO, Prisberegning.dk og Håndværker.dk

Udtalelser

 

Andreas and SignUp Academy did a great job in opening our eyes to the subscription world. We loved the hands on approach, and are now well under way to create two different subscription models appealing to our global clientele

Thomas Frisenberg, Managing Director, Esoft Vietnam

Udtalelser

 

“Andreas delte gladelig ud af hans store viden om fordelsklubber. Jeg kan varmt anbefale at få besøg af Andreas Dirksen.”

Hans-Christian Kock, Kommerciel direktør, Kristelig Dagblad

Udtalelser

 

“Udover at være nok Danmark’s mest erfarne indenfor abonnementsforretninger, er Andreas også utrolig empatisk, og har en evne til at fange folk med hans personlighed.”

Micky Weis, Digital Strategist & Consultant

Udtalelser

 

”Andreas store erfaringer indenfor abonnementstjenester gør ham nærmest til et orakel, der kan svare på alt. Han er lynende skarp og meget behagelig at være sammen med, hvorfor jeg kun kan give ham mine varmeste anbefalinger.”

Dr. Imran Rashid, Keynote speaker & bestselling Author

Udtalelser

 

”Abonnementskongen eller Subscription Expert – du kan vælge titlen. Andreas har hjulpet et utal af både iværksættere og vækstvirksomheder med at skabe en succes”

Cristian Willum, Vinderstrateg & Trusted Advisor

Udtalelser

 

”Udover stærke kompetencer er Andreas en kanon fyr, som har benene solidt plantet i jorden, på trods af hvad han har opnået. Jeg giver hermed Andreas mine varmeste anbefalinger!”

Marco Gam, Founder & Partner, ConMedia ApS

Udtalelser

 

”Andreas har fingeren på pulsen ift. hvordan man engagerer medlemmer og skaber værdi, og han er desuden en virkelig dygtig facilitator, der møder meget velforberedt op.”

Lone Borg, Business Manager, Business Aalborg

Udtalelser

 

”Det er utroligt så hurtigt Andreas kan sætte sig ind i ens situation. Han skærer direkte ind til benet – både hvad angår fordele, men også de vigtige faldgruber. Med sin enorme viden formår han at udstikke en farbar retning, der styrker troen på ens projekt. Kan anbefales til alle med en abonnementsforretning i maven”

Henrik Mathiasen, Speaker, founder og CEO, Optimisten

Udtalelser

 

”Vi havde fornøjelsen af Andreas til en inspirationsdag, hvor vi både blev inspireret af hans egen imponerende historie, men også måden han udfordrede os på.

Jesper Wengel, Direktør, Frie Funktionærer

Udtalelser

 

“En fantastisk lille abonnementsbibel med gode tips, som alle er noteret. Glæder mig endnu mere til at gå ALL IN på abonnementsløsningerne.”

Kristin Assaad, Founder & CEO, LegalUp

Udtalelser

 

“Forløbet har passet mig SÅ perfekt.

Klare budskaber, enkle opgaver, kun relevante og brugbart input – og tid til at reflektere og prioritere opgaven inden næste kommer. Stor tak for inspiration, input, vejledning og et motiverende forløb”.

Jytte Bille, Founder & CEO, Stai

Udtalelser

 

”Andreas er en fantastisk ressource som hjælper dig med at finde retning, skærper dit budskab og får din virksomhed til at blomstre. Jeg kan på det varmeste anbefale Andreas og hans ekspertise.”

Klaus Jørgensen, CEO & Founder, Juviva Fysio

virksomheder jeg har investeret i

Blog

Vi har bla. hjulpet disse virksomheder: